Geschiedenis

Het begin

“We gaan een podcast maken, en het gaat over Game of Thrones.” Met die woorden stapte een totaal uitgebluste promovendus Sicco in 2016 naar vrienden Guido en Sander toe. Als drie enorme fans van de serie kwamen ze er al snel achter dat ze er avonden over vol konden praten praten. Waarom zou je deze lol inzichten niet delen met anderen?

Met een biertje erbij legden ze de eerste basis voor de allereerste Nederlandstalige podcast over deze te gekke fantasyserie. Direct na de pilot te hebben opgenomen over de laatste aflevering van het vijfde seizoen wisten ze het zeker: dit gaat leuk worden!

Het werd een dubbel succes, want niet alleen was het ontzettend leuk om een podcast te maken. Beter nog, binnen afzienbare tijd hadden een paar honderd mensen onze pilot beluisterd.

Sinds seizoen zes maakt het FeVL team dan ook een wekelijkse podcast over de laatste aflevering van Game of Thrones. Een groeiend succes en nog altijd komen er wekelijks talloze luisteraars bij. Die luisteraars willen we betrekken bij de podcast met vragen, opmerkingen en theorie├źn die in de afleveringen aan bod komen.

Al vroeg in het zesde seizoen schooft Joyce aan bij de opnames, en sinds het zevende seizoen is het team uitgebreid met Anna-Luna en Esther!

2018 zonder Game of Thrones

Toen HBO aankondigde dat 2018 een Game of Thrones-loos jaar ging worden, besloten wij het ZevenMijlsLaarzenplan te lanceren. Maandelijks bespraken we een aflevering. In 10 stappen, met 10 afleveringen, lopen we door het hele verhaal heen om zo meer mensen warm te maken voor deze mooie serie.

Luister hier het ZevenMijlsLaarzenplan

Met de Kerstspecial van 2018 was er een nieuwe primeur. Voor het eerst sinds het bestaan van de podcast hebben we een boek besproken. Het stond niet in het originele ondernemingsplan. Want het was niet de verwachten dat George RR Martin de komende decennia iets ging uitgeven. Toch werd de bespreking van zijn “Fire and Blood” een feit.

Op naar de toekomst

Op het moment van schrijven stevenen we op het laatste Game of Thrones seizoen 8 af, waar we onszelf met gezonde spanning op voorbereidingen.

Of een Fris en Vurig liedje dan ophoudt te bestaan is twijfelachtig, want nieuwe plannen voor een podcast over de spinoff serie en de nog uit te brengen boeken zijn al aan het onstaan…